Πότε και πόσοι διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνουν

Η σχολική χρονιά που ξεκινάει από το Σεπτέμβριο θα είναι η πρώτη μετά από δύο χρόνια στην οποία θα ανοίξουν οι πίνακες ειδικής αγωγής ώστε οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Το άνοιγμα των πινάκων έρχεται μετά από καιρό και θα δώσει δυνατότητα και στους νέους απόφοιτους παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο σχολείο

Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξουν οι πίνακες πολλά ακούγονται αλλά τίποτα επίσημο δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές οι πίνακες θα ανοίξουν τον Ιούλιο του 2022

Μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν μετά από πολλά χρόνια 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση ενώ είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.

Παρά τους διορισμούς, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών και αυτό αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκπαίδευση θα είναι ένας χώρος που θα γίνουν πολλές προσλήψεις και διορισμοί τα επόμενα χρόνια και μάλιστα σε πολλές ειδικότητες.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Από 25-27 Αυγούστου θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, σύμφωνα με τον Νεκτάριο Κορδή ο οποίος τονίζει πως «Δεν θα έχουμε πλήρη κάλυψη των κενών στην Α’ φάση»

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου τα κενά που θα δηλωθούν θα είναι όσα αντιστοιχούν στον αριθμό προσλήψεων! Για παράδειγμα αν σε μια ΔΔΕ υπάρχουν 10 κενά Φιλολόγων και γίνουν 4 προσλήψεις, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα “αξιολογήσουν” τα κενά και η δήλωση των αναπληρωτών θα αφορά μόνο τα 4!

Το ΕΚΕΚ (Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης) θα σας ενημερώνει με όλα τα θέματα που αφορούν του διορισμούς και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και ότι ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αυτού.

Ακολουθήστε την σελίδας μας στο Facebook και στο Instagram για να βλέπετε τις ενημερώσεις μας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ 9 ΜΗΝΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 105 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ 9 ΜΗΝΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 105 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Πανεπιστημίου Πατρών