Σεμινάριο στη Νοηματική γλώσσα – Κοινότητα κωφών

 • Ημ. Έναρξης: 27/05/2024
 • Εγγραφές έως: 22/05/2024
 • Φορέας:
Δημιουργία Αίτησης

Περιγραφή

Νέος κύκλος  της πρώτης πανεπιστημιακής εξ αποστάσεως επιμόρφωσης στη Νοηματική από το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε στις 27 Μαΐου.

Το εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό πρόγραμμα – σεμινάριο έχει την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ μαζί με το πρώτο εξ αποστάσεως ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αυτισμό το οποίο δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήσεις.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικεύεται χρόνια στην  Ε.Ν.Γ. καθώς έχει την μονάδα αγωγής Κωφών που εντάσσεται στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)”.

Το πρόγραμμα της νοηματικής γλώσσας – κοινότητα κωφών έχει διάρκεια 2 μηνών (120 ώρες).

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί μία πρώτου επιπέδου προετοιμασία (“entry level”) στον ενδιαφερόμενο. Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση επάρκειας ΕΝΓ θα πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ΕΝΓ.

Το πρόγραμμα είναι συνολικής αρθρώνεται σε δύο μέρη:

Α) Στο πρώτο μέρος οι επιμορφούμενοι έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της κοινωνίας, της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών
Β) Στο δεύτερο μέρος οι επιμορφούμενοι εξοικειώνονται με το βασικό λεξιλόγιο της νοηματικής γλώσσας και αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί αποτελεί μια πρώτου επιπέδου εισαγωγή στη Νοηματική

Αρμόδιος φορέας εξετάσεων και πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) είναι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Κόστος

 • 150 ευρώ εφάπαξ για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως 22 Μαΐου

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήστε εδώ την αίτησή σας και εκπρόσωπος του προγράμματος θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθε ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Β) Σε αποφοίτους/ες ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι/ες επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και θέλουν να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Γ) Φοιτητές ΑΕΙ ή/και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί και να αναπτύξει τις γνώσεις του σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσει την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσει τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Δ) Σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την επάρκεια και προετοιμαστούν σωστά για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα

Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με: α) τις βασικές έννοιες της κώφωσης/βαρηκοΐας και τα μοντέλα προσέγγισης της αναπηρίας β) τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την κοινότητα των Κωφών, γ) με βασικές έννοιες και στοιχεία που σχετίζονται με τη νοηματική γλώσσα και δ) να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στη νοηματική γλώσσα

Δημιουργία Αίτησης

Σεμινάρια

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Στην πρωτοπορία των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών που ανακοινώνει το 1ο στην χώρα και στην Ευρώπη πανεπιστημιακό πρόγραμμα επιμόρφωσης (e-learning) πάνω στην Τεχνητή νοημοσύνη το οποίο παρέχει Ευρωπαϊκές Πιστωτικές μονάδες ECTS και είναι αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Το πρώτο 9μηνο Πανεπιστημιακό e-learning με Πιστοποιητικό και ECTS ίσως στον […]

 • Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

 • Ημ. Έναρξης

  27/05/2024

 • Εγγραφές έως

  22/05/2024

 • Διάρκεια

  420

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες

Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Hotel Management)

Το πρώτο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό μοριοδοτούμενο 7μηνο σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ ανακοινώνεται με έναρξη στις 10 Ιουνίου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών παρέχει Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη καθώς παρέχει Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες ECTS Πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως […]

 • Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Hotel Management)

 • Ημ. Έναρξης

  10/06/2024

 • Εγγραφές έως

  22/05/2024

 • Διάρκεια

  300

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες

Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης – Ξένης Γλώσσας

Το πρώτο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό μοριοδοτούμενο 9μηνο σεμινάριο στην Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης – Ξένης Γλώσσας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ ανακοινώνεται με έναρξη στις 27 Μαΐου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών παρέχει Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη καθώς παρέχει Ευρωπαϊκές Πιστωτικές […]

 • Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης – Ξένης Γλώσσας

 • Ημ. Έναρξης

  27/05/2024

 • Εγγραφές έως

  22/05/2024

 • Διάρκεια

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες