Σεμινάριο στη Νοηματική γλώσσα – Κοινότητα κωφών

 • Ημ. Έναρξης: 27/03/2023
 • Εγγραφές έως: 03/04/2023
 • Φορέας:
Δημιουργία Αίτησης

Περιγραφή

Νέος κύκλος  της πρώτης πανεπιστημιακής εξ αποστάσεως επιμόρφωσης στη Νοηματική από το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου.

Το εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό πρόγραμμα – σεμινάριο έχει την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ μαζί με το πρώτο εξ αποστάσεως ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αυτισμό το οποίο δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήσεις.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικεύεται χρόνια στην  Ε.Ν.Γ. καθώς έχει την μονάδα αγωγής Κωφών που εντάσσεται στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)”.

Το πρόγραμμα της νοηματικής γλώσσας – κοινότητα κωφών έχει διάρκεια 2 μηνών (120 ώρες).

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί μία πρώτου επιπέδου προετοιμασία (“entry level”) στον ενδιαφερόμενο. Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση επάρκειας ΕΝΓ θα πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ΕΝΓ.

Το πρόγραμμα είναι συνολικής αρθρώνεται σε δύο μέρη:

Α) Στο πρώτο μέρος οι επιμορφούμενοι έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της κοινωνίας, της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών
Β) Στο δεύτερο μέρος οι επιμορφούμενοι εξοικειώνονται με το βασικό λεξιλόγιο της νοηματικής γλώσσας και αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί αποτελεί μια πρώτου επιπέδου εισαγωγή στη Νοηματική

Αρμόδιος φορέας εξετάσεων και πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) είναι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Κόστος

 • Μόνο 170 ευρώ για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως 03 Απριλίου
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους εγγεγραμμένους του ΕΚΕΚ υπάρχει έκπτωση στα 140 ευρώ!

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήστε εδώ την αίτησή σας και εκπρόσωπος του προγράμματος θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθε ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Β) Σε αποφοίτους/ες ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι/ες επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και θέλουν να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Γ) Φοιτητές ΑΕΙ ή/και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί και να αναπτύξει τις γνώσεις του σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσει την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσει τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Δ) Σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την επάρκεια και προετοιμαστούν σωστά για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα

Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με: α) τις βασικές έννοιες της κώφωσης/βαρηκοΐας και τα μοντέλα προσέγγισης της αναπηρίας β) τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την κοινότητα των Κωφών, γ) με βασικές έννοιες και στοιχεία που σχετίζονται με τη νοηματική γλώσσα και δ) να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στη νοηματική γλώσσα

Δημιουργία Αίτησης

Σεμινάρια

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στη Σχολική Νοσηλευτική

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην επιμόρφωση νοσηλευτών και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τις επιστήμες υγείας αλλά και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω στα παιδαγωγικά θα ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου την πρώτη Πανεπιστημιακή μοριοδοτούμενη σεμιναριακή εξειδίκευση πάνω στη Σχολική Νοσηλευτική σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ. Το σεμινάριο αποτελεί πλέον τη νο1 μετεκπαίδευση για τους […]

 • Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στη Σχολική Νοσηλευτική

 • Ημ. Έναρξης

  27/03/2023

 • Εγγραφές έως

  03/04/2023

 • Διάρκεια

  400

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο με Πιστοποιητικό

Καθώς το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχει ενταχθεί πλέον στις σχολικές μονάδες στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει εκπαιδευτικό εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα πάνω στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Το πρόγραμμα έχει ακριβή τίτλο “Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση” Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές/τριες, γονείς καθώς […]

 • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο με Πιστοποιητικό

 • Ημ. Έναρξης

  27/03/2023

 • Εγγραφές έως

  03/04/2023

 • Διάρκεια

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για ΕΟΠΠΕΠ

Το εξ αποστάσεως σεμινάριο που πραγματοποιεί  έχει ανοικτές αιτήσεις και σας δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ ώστε να Πιστοποιηθείτε ως εκπαιδευτής ενηλικών. Το σεμινάριο απευθύνεται  αρχικά σε όσους θέλουν να έχουν το δικαίωμα να δώσουν Εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ ώστε να πιστοποιηθούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων και να μπορέσουν να εργαστούν Απευθύνεται σε εκπαιδευτές […]

 • Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για ΕΟΠΠΕΠ

 • Ημ. Έναρξης

  27/03/2023

 • Εγγραφές έως

  03/04/2023

 • Διάρκεια

 • Φορέας

  ΕΚΕΤΑ

λεπτομέρειες