Σεμινάριο στη Νοηματική γλώσσα – Κοινότητα κωφών

 • Ημ. Έναρξης: 27/11/2023
 • Εγγραφές έως: 11/12/2023
 • Φορέας:
Δημιουργία Αίτησης

Περιγραφή

Νέος κύκλος  της πρώτης πανεπιστημιακής εξ αποστάσεως επιμόρφωσης στη Νοηματική από το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου.

Το εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό πρόγραμμα – σεμινάριο έχει την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ μαζί με το πρώτο εξ αποστάσεως ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αυτισμό το οποίο δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήσεις.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξειδικεύεται χρόνια στην  Ε.Ν.Γ. καθώς έχει την μονάδα αγωγής Κωφών που εντάσσεται στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)”.

Το πρόγραμμα της νοηματικής γλώσσας – κοινότητα κωφών έχει διάρκεια 2 μηνών (120 ώρες).

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί μία πρώτου επιπέδου προετοιμασία (“entry level”) στον ενδιαφερόμενο. Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση επάρκειας ΕΝΓ θα πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ΕΝΓ.

Το πρόγραμμα είναι συνολικής αρθρώνεται σε δύο μέρη:

Α) Στο πρώτο μέρος οι επιμορφούμενοι έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της κοινωνίας, της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών
Β) Στο δεύτερο μέρος οι επιμορφούμενοι εξοικειώνονται με το βασικό λεξιλόγιο της νοηματικής γλώσσας και αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί αποτελεί μια πρώτου επιπέδου εισαγωγή στη Νοηματική

Αρμόδιος φορέας εξετάσεων και πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) είναι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Κόστος

 • Μόνο 170 ευρώ για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως 11 Δεκεμβρίου
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους εγγεγραμμένους του ΕΚΕΚ υπάρχει έκπτωση στα 140 ευρώ!
 • 26% Έκπτωση 130 Ευρώ εφάπαξ!

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήστε εδώ την αίτησή σας και εκπρόσωπος του προγράμματος θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθε ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Β) Σε αποφοίτους/ες ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι/ες επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και θέλουν να εξοικειωθούν με θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσουν την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Γ) Φοιτητές ΑΕΙ ή/και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί και να αναπτύξει τις γνώσεις του σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών μαθητών, να γνωρίσει την κοινότητα Κωφών, να γνωρίσει τη νοηματική γλώσσα και να αποκτήσει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Δ) Σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την επάρκεια και προετοιμαστούν σωστά για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα

Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να έλθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι με: α) τις βασικές έννοιες της κώφωσης/βαρηκοΐας και τα μοντέλα προσέγγισης της αναπηρίας β) τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την κοινότητα των Κωφών, γ) με βασικές έννοιες και στοιχεία που σχετίζονται με τη νοηματική γλώσσα και δ) να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας στη νοηματική γλώσσα

Δημιουργία Αίτησης

Σεμινάρια

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου νέο κύκλο στο εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο σεμινάριο πάνω στην Ειδική Αγωγή σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά όλους του εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το νόμο μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών (2 ΜΟΡΙΑ), 10 μόρια για διορισμούς και […]

 • Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

 • Ημ. Έναρξης

  27/11/2023

 • Εγγραφές έως

  11/12/2023

 • Διάρκεια

  400

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για ΕΟΠΠΕΠ

Το εξ αποστάσεως ταχύρρυθμο σεμινάριο που πραγματοποιεί το ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ  έχει ανοικτές αιτήσεις και σας δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ ώστε να Πιστοποιηθείτε ως εκπαιδευτές ενηλικών και να μοριοτηθείτε. Το σεμινάριο του Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ – Το μεγαλύτερο Κέντρο Ερευνών της χώρας) σε συνεργασία […]

 • Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για ΕΟΠΠΕΠ

 • Ημ. Έναρξης

  18/12/2023

 • Εγγραφές έως

  11/12/2023

 • Διάρκεια

 • Φορέας

  ΕΚΕΤΑ

λεπτομέρειες

Digital Marketing: Εξ αποστάσεως Σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το coding school του ΕΚΕΚ ανακοινώνει την πρώτη Πανεπιστημιακή εξειδίκευση στην Ελλάδα πάνω στο πρόγραμμα Digital Marketing παρέχοντας το πρώτο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Πατρών με μονάδες ECTS στη χώρα. Μετά τα εκπαιδευτικά προγράμματα Επιμόρφωσης με Πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου Πατρών στους τομείς “PyThon“, “Big Data Analytics“, “Cyber Security”, “ChatGPT – Τεχνητή Νοημοσύνη” και “Machine Learning”, BlockChain For Finance στις 27 […]

 • Digital Marketing: Εξ αποστάσεως Σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

 • Ημ. Έναρξης

  27/11/2023

 • Εγγραφές έως

  11/12/2023

 • Διάρκεια

  250

 • Φορέας

  Πανεπιστήμιο Πατρών

λεπτομέρειες