Υποτροφίες σε εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής – Διαπολιτισμικής (Δεν χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ)

Τα Μοριοδοτούμενα (20 μόρια) εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  πάνω στην Ειδική Αγωγή και πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση αποτελούν τα κορυφαία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά και τα πρώτα σε ζήτηση σε όλη την Ελλάδα.

Πάνω από 1500 – 2000 άτομα κάθε χρόνο πραγματοποιούν ένα από τα δύο ή και τα δυο μεταπτυχιακά προγράμματα (τη μερίδα του λέοντος την παίρνει το Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής).

Παρακάτω σας παραθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κατοχυρώσετε ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα προγράμματα αυτά και να “κλειδώσετε” θέση καθώς αυτές κλείνουν λόγω της μεγάλης ζήτησης για το εξάμηνο του Σεπτεμβρίου πολύ γρήγορα

Για ποιο λόγο όμως επιλέγει η πλειοψηφία μόνο τα εν λόγω μεταπτυχιακά; Ο λόγος καθορίζεται από τη νομοθεσία αναγνώρισης

Τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή ή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Πατρών και του Παν.Λευκωσίας μπορούν να δίνουν άμεσα τη μοριοδότηση και εξ αποστάσεως στους εκπαιδευτικούς χωρίς να του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με τη νομοθεσία αναγνώρισης Μεταπτυχιακών και συνάφειας!

ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ γιατί έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΚ

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα επειδή πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ δεν χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ καθώς έχουν ελληνικό ΦΕΚ

Ο βασικός λόγος που ζητούνται και οι θέσεις κλείνουν αμέσως είναι ο παραπάνω και βέβαια επειδή πληρούν όλα τα κριτήρια:

1. μοριοδότηση διορισμών – προσλήψεων εκπαιδευτικών (20 ΜΟΡΙΑ)

2. παροχή παιδαγωγικής επάρκειας

3. μοριοδοτησης στελεχών

4. ένταξη σε κύριους πίνακες Ειδικής Αγωγής (το της ειδικής αγωγής)

5. μοριοδότηση διορισμών – προσλήψεων και ως δεύτερο/εξτρα Μεταπτυχιακό

Ανοίγουν οι πίνακες – Κορυφώνεται η ζήτηση και οι Αιτήσεις

Για το εξάμηνο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο η ζήτηση για το Μεταπτυχιακό είναι πολύ μεγάλη!

Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού αποκτούν αυτόματα την προαπαιτούμενη Παιδαγωγική Επάρκεια αλλά και λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (για αδιόριστους) ή στις διαδικασίες αξιολόγησης και εξέλιξης (διορισμένοι).

Αποκτήστε Υποτροφίες μέσω του ΕΚΕΚ κάνοντας εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρακάτω φόρμα

Εκδηλώνοντας στην φόρμα ΕΔΩ ενδιαφέρον θα επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων για να σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και να σας κατοχυρώσει την ΕΚΠΤΩΣΗ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ εφόσον μπορείτε να την πάρετε!

Παράλληλα εάν θέλετε προχωρήσετε και να καταθέσετε και τον φάκελο της αίτησης ο εκπρόσωπος του Μεταπτυχιακού θα σας το κάνει αυτός για εσάς εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Πρακτική άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Πρακτική Άσκηση (Π.Α.) αποτελεί ένα πολύ βασικό και ουσιαστικό τμήμα του προγράμματος Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησής του οι φοιτητές αναμένεται να αξιοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά το χρόνο τους και να ασκηθούν στο να αξιοποιούν, να συσχετίζουν και να συνθέτουν τις επιστημονικές γνώσεις που κατέχουν ή αποκτούν και, υπό την άμεση επαγγελματική καθοδήγηση και εποπτεία, να τις εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του έργου της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Διάρκεια Μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής

– 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS) (2η προϋπόθεση).