Εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ Εκπ/τών Ενηλίκων: Διάρκεια, περίοδος, SOS, κριτήρια, επάρκεια

Σε αυτό το άρθρο εν όψει και της διεξαγωγής των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων που θα γίνει από τον ΕΟΠΠΕΠ άμεσα (ενημέρωση υπάρχει για αρχές άνοιξης) θα προσπαθήσουμε με βάση και δημοσιεύματα που υπάρχουν να απαντήσουμε σε διάφορα ζητήματα.

Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις Επάρκειας για Εκπαιδευτές ενηλίκων;

Ο “κύβος ερρίφθη” καθώς οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων αναμένεται να γίνουν την Άνοιξη και πολύ πιθανά στις αρχές. Ο στόχος του Υπουργού Παιδείας, κου Κυριάκου Πιερρακάκη είναι να επισπεύδονται όλες οι εξετάσεις πιστοποίησης που εκκρεμούν και γι’ αυτό ο ΕΟΠΠΕΠ, η διοίκηση του οργανισμού και όλοι εργαζόμενοι έχουν βάλει στο “φουλ τις μηχανές”.

Τι λέει όμως ο Νόμος για την επάρκεια εκπαιδευτών ενηλίκων και πώς θα την πάρετε;

Για να πάρετε την Επάρκεια εκπαιδευτή ενηλίκων θα πρέπει να συμμετάσχετε στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την Πιστοποίηση και έτσι θα μπορέσετε να ασκήσετε το επάγγελμα στο αντικείμενό σας με αφορμή και τις χιλιάδες προσλήψεις που θα γίνουν λόγω των vouchers κατάρτισης.

Για να αποκτήσετε δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις θα πρέπει να κάνετε σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Αυτό που κάνει το 90% όσων αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις και θέλουν να πετύχουν είναι το σεμινάριο του ΕΚΕΚ σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ (Το μεγαλύτερο Ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα)

Πραγματοποιείται από το ΕΚΕΚ και από το ΕΚΕΤΑ και ξεκινάν 27 Μαΐου για να προλάβετε τις εξετάσεις

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές έως 22 Μαΐου

Φτάνουν οι 200 ώρες για να αναγνωρίζεται από τον Νόμο;

Ναι! Μάλιστα είναι και περισσότερες απ’ όσες λέει ο Νόμος, για λόγους ασφαλείας. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν οι ώρες και η διάρκεια να αυξάνονται στα ζητούμενα σεμινάρια

Δείτε π.χ. Σεμινάρια για προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα ΣΔΕ ή για κρίσεις στελεχών.

Αυτό είναι το Πιστοποιητικό 

Πτυχίο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Μπορεί να γίνει από ιδιωτικό φορέα το σεμινάριο;

ΟΧΙ! Ο Νόμος διασφαλίζει πως το σεμινάριο πραγματοποιείται από φορέα του δημόσιου τομέα ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πιστοποιητικό υπογράφεται από το ΕΚΕΤΑ που αποτελεί φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Μάλιστα είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα

Ποια είναι τα SOS της εκπαίδευσης και που πρέπει να δώσετε σημασία

Όλη η προσοχή πρέπει να δοθεί στην μικροδιδασκαλία, στις τεχνικές και την μεθοδολογία της. Το σεμινάριο της εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων που προωθεί το ΕΚΕΚ σας προετοιμάζει για να πετύχετε στις εξετάσεις.

Έχετε το εχέγγυο και το κύρος του ΕΚΕΚ, του μεγαλύτερου φορέα κατάρτισης ενηλίκων όπου το σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων πραγματοποιείται από 15.000 άτομα κάθε χρόνο.

Αιτήσεις έως 22 Μαΐου – Μεγάλη έκπτωση για αιτήσεις τώρα

Μπορείτε να ενταχθείτε στο σεμινάριο με το χαμηλότερο κόστος στην Ελλάδα εφόσον κάνετε εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 22 Μαΐου.

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ

Κατάρτισης από Ταμείο Ανάκαμψης: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ αναζητά χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων

Ο πακτωλός χρημάτων που θα πέσει στην κατάρτιση δεν θα έχει προηγούμενο. Ήδη ξεκινούν πάρα πολλά προγράμματα όπου χρειάζονται εκπαιδευτές ενηλίκων. Αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πέσει ένα δις στο reskilling και upskilling