30 εφαρμογές τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.) για εκπαιδευτικούς

Πώς θα μάθετε να εφαρμόζετε την Τεχνητή Νοημοσύνη στο σχολείο και στο μάθημα; Μα φυσικά με την βοήθεια του 1ου στην Ελλάδα Πανεπιστημιακού Επιμορφωτικού Προγράμματος που αφορά αποκλειστικά Εκπαιδευτικούς για την Τ.Ν.

Το πρώτο στην Ευρώπη ολοκληρωμένο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα με ECTS στην Τεχνητή Νοημοσύνη αποκλειστικά για Εκπαιδευτικούς (και ίσως το πρώτο στον κόσμο) σας παρουσιάζει 30 εφαρμογές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες. Μέσω του προγράμματος του Πανεπιστημίου Πατρών θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τις περισσότερες από αυτές και άλλες παρόμοιες εφαρμογές και θα αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος, την Ευρώπη και το ΑΣΕΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ.Ν. για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ

Πιστοποιητικό Παν.Πατρών

30 Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσω της AI, οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα εφαρμογών και εργαλείων που διευκολύνουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Ακολουθούν 30 κορυφαία εργαλεία και εφαρμογές AI που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω εξ αποστάσεως σεμιναρίων στην τεχνητή νοημοσύνη.

1. ChatGPT

Το ChatGPT είναι ένα προηγμένο εργαλείο AI που βοηθά τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία περιλήψεων, σχεδίων μαθημάτων και φύλλων εργασίας. Μπορεί να διορθώνει ασκήσεις, να δημιουργεί κουίζ και να βοηθά στη σύνταξη ακαδημαϊκών εργασιών.

2. Turnitin

Το Turnitin είναι μια εφαρμογή ανίχνευσης λογοκλοπής που χρησιμοποιεί AI για την ανάλυση και την αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών. Παρέχει λεπτομερείς αναφορές για την αυθεντικότητα των κειμένων, καθιστώντας τη διαδικασία αξιολόγησης πιο αξιόπιστη.

3. Duolingo

Το Duolingo είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών που χρησιμοποιεί AI για την εξατομίκευση των μαθημάτων. Βοηθά τους μαθητές να μάθουν νέες γλώσσες μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις, προσφέροντας άμεση ανατροφοδότηση.

4. Photomath

Το Photomath επιτρέπει στους μαθητές να επιλύουν μαθηματικά προβλήματα σαρώνοντας τα με το κινητό τους. Η AI παρέχει λεπτομερείς λύσεις και εξηγήσεις βήμα προς βήμα, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τα μαθηματικά.

5. Stable Diffusion

Το Stable Diffusion βοηθά στη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων με τη χρήση AI. Είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και τη μετατροπή κειμένων σε οπτικές αναπαραστάσεις.

6. Magic School AI

Αυτό το εργαλείο παρέχει μια σειρά από λειτουργίες για τη διευκόλυνση του σχεδιασμού διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν σχέδια μαθημάτων, ομαδικές εργασίες και project-based learning (PBL) δραστηριότητες με τη βοήθεια της AI.

7. Grammarly

Το Grammarly χρησιμοποιεί την AI για να βελτιώνει τη γραφή των μαθητών. Προσφέρει ανατροφοδότηση για γραμματική, σύνταξη και στυλ, βοηθώντας τους μαθητές να γράφουν πιο καθαρά και αποτελεσματικά.

8. Elicit

Το Elicit είναι ένα εργαλείο AI που υποστηρίζει την έρευνα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν και να αλληλεπιδρούν με επιστημονικά δεδομένα και άρθρα με έναν πιο διαισθητικό τρόπο. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία ακαδημαϊκών εργασιών και projects.

9. Clipdrop

Η πλατφόρμα Clipdrop βοηθά στην επεξεργασία εικόνων και στην απομόνωση αντικειμένων από το φόντο τους. Αυτή η AI εφαρμογή είναι ιδανική για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εκπαιδευτικών υλικών και τη βελτίωση της οπτικής απεικόνισης.

10. Quizizz

Το Quizizz είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας κουίζ που χρησιμοποιεί AI για να κάνει τη μάθηση πιο διαδραστική. Επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν και να μοιράζονται κουίζ για την αξιολόγηση της προόδου των μαθητών σε πραγματικό χρόνο.

11. Gamma.app

Το Gamma.app διευκολύνει τη δημιουργία παρουσιάσεων με τη χρήση AI. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν παρουσιάσεις με βάση φράσεις ή αρχεία και να ενσωματώσουν πολυμέσα, κάνοντας τις παρουσιάσεις τους πιο δυναμικές και ελκυστικές.

12. YouChat

Το YouChat είναι ένα chatbot AI που υποστηρίζει την έρευνα και την αλληλεπίδραση. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παρέχουν άμεση βοήθεια στους μαθητές και να απαντούν σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της μάθησης.

13. Paperpal

Το Paperpal βοηθά στην οργάνωση και βελτιστοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας. Χρησιμοποιεί AI για να ενισχύσει τη διαδικασία έρευνας και να προσφέρει υποδείξεις για τη βελτίωση των ερευνητικών εργασιών.

14. Kipper

Το Kipper είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει την εξ αποστάσεως συνεργασία και τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου. Χρησιμοποιώντας AI, υποστηρίζει την παραγωγή βίντεο και παρουσιάσεων, καθώς και την οργάνωση ψηφιακών τάξεων.

15. Perplexity

Το Perplexity είναι μια εφαρμογή AI που βελτιώνει τα ερευνητικά projects, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ανακαλύπτουν πληροφορίες και να αναπτύσσουν τη γνώση τους με πιο ακριβή και συγκροτημένο τρόπο.

16. Course Hero

Το Course Hero προσφέρει έναν AI βοηθό μαθημάτων που παρέχει άμεσες απαντήσεις και λεπτομερείς εξηγήσεις σε θέματα μελέτης. Με μια εκτενή βιβλιοθήκη περιεχομένου και επαληθευμένους εκπαιδευτές, οι μαθητές λαμβάνουν εξατομικευμένη υποστήριξη όλο το 24ωρο.

17. Gradescope

Το Gradescope αξιοποιεί την AI για να διευκολύνει τη βαθμολόγηση εργασιών και εξετάσεων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την ακρίβεια.

18. Fetchy

Το Fetchy είναι μια πλατφόρμα AI που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν συναρπαστικά μαθήματα, επαγγελματικά email και ενημερωτικά δελτία. Προσαρμόζει το περιεχόμενο σύμφωνα με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, διευκολύνοντας τη διαχείριση του χρόνου και τη λήψη αποφάσεων.

19. MathGPTPro

Το MathGPTPro προσφέρει έναν AI εκπαιδευτή μαθηματικών που επιλύει προβλήματα μέσω φωτογραφιών ή κειμένου με ακρίβεια 90%. Είναι ιδανικό για την υποστήριξη μαθητών σε προηγμένα μαθηματικά θέματα.

20. Dragon Speech Recognition

Το λογισμικό Dragon της Nuance επιτρέπει την αναγνώριση ομιλίας και είναι εξαιρετικό για μαθητές με ανάγκες προσβασιμότητας. Με ακρίβεια 99%, υποστηρίζει τη δημιουργία εκπαιδευτικών υλικών και την πλοήγηση σε έγγραφα μέσω φωνητικών εντολών.

21. Cognii

Η Cognii προσφέρει έναν εικονικό βοηθό εκμάθησης που βοηθά τους μαθητές να σχηματίσουν απαντήσεις ανοιχτού σχήματος και να βελτιώσουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης. Παρέχει ατομική διδασκαλία και ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο.

22. Pixelcut

Το Pixelcut είναι μια εφαρμογή AI που βοηθά στη δημιουργία επαγγελματικών εικόνων και φωτογραφιών. Μπορεί να αφαιρέσει φόντο και να δημιουργήσει καθαρές και εντυπωσιακές εικόνες για χρήση σε εκπαιδευτικό υλικό.

23. Picwish

Το Picwish προσφέρει εργαλεία για την αφαίρεση φόντου, την καθαρή επιδιόρθωση εικόνων και την ενίσχυση της ποιότητας των φωτογραφιών. Ιδανικό για την προσαρμογή εικόνων που προορίζονται για εκτυπώσεις ή ψηφιακή χρήση.

24. Cleanup.pictures

Το Cleanup.pictures εξειδικεύεται στην αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων και ατελειών από τις φωτογραφίες. Η AI αναλύει την εικόνα και αφαιρεί στοιχεία με ακρίβεια, αφήνοντας το υπόλοιπο της εικόνας ανέπαφο.

25. Let’s Enhance

Το Let’s Enhance χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να αναβαθμίσει την ανάλυση των εικόνων, προσθέτοντας λεπτομέρειες και καθαρίζοντας θολά στοιχεία. Εξαιρετικό για τη βελτίωση της ποιότητας εικόνων που προορίζονται για εκτύπωση ή ψηφιακή χρήση.

26. Remove.bg

Το Remove.bg ειδικεύεται στην αφαίρεση φόντου από φωτογραφίες. Αναγνωρίζει το κύριο αντικείμενο της εικόνας και αφαιρεί το φόντο με ακρίβεια και ταχύτητα, κάνοντάς το ιδανικό για δημιουργία προσαρμοσμένων εκπαιδευτικών υλικών.

27. Moodle with AI Plugins

Το Moodle, μια δημοφιλής πλατφόρμα μάθησης, προσφέρει ενσωματώσεις με AI plugins που βελτιώνουν την εξατομίκευση της εκμάθησης και την αυτοματοποίηση των διοικητικών διαδικασιών. Κατάλληλο για τη δημιουργία δυναμικών σχεδίων μαθημάτων.

28. Synthesia

Το Synthesia επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν εκπαιδευτικά βίντεο με τη χρήση ψηφιακών αβατάρ. Τα αβατάρ μπορούν να αναπαραστήσουν εκπαιδευτικούς και να παραδώσουν μαθήματα ή να δώσουν επεξηγήσεις σε πολλαπλές γλώσσες.

29. AI Dungeon

Το AI Dungeon χρησιμοποιεί AI για να δημιουργεί διαδραστικά σενάρια γραφής. Οι μαθητές μπορούν να εμπλακούν σε ιστορίες που εξελίσσονται δυναμικά ανάλογα με τις αποφάσεις που λαμβάνουν, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή και την κριτική σκέψη.

30. Speechify

Το Speechify είναι ένα εργαλείο μετατροπής κειμένου σε ομιλία που χρησιμοποιεί AI για να διαβάζει κείμενα δυνατά με φυσική φωνή. Ιδανικό για μαθητές με δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες, βελτιώνει τις δεξιότητες ακρόασης και κατανόησης.

Συμπέρασμα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει αμέτρητες δυνατότητες στην εκπαίδευση, παρέχοντας εργαλεία που διευκολύνουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολουθούν εξ αποστάσεως σεμινάρια στην AI μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές για να ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία και να προσφέρουν εξατομικευμένη μάθηση. Η συνεχής εκπαίδευση στη χρήση αυτών των εργαλείων είναι απαραίτητη για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της AI στην εκπαίδευση.

Το 1ο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς ξεκινάει στις 29 Ιουλίου. Μην χάσετε την ευκαιρία να ενταχθείτε στον 2ο κύκλο καθώς για τον 1ο έκλεισαν 700 θέσεις σε λίγες ημέρες.

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ